zadanko
Karlos: witam, nie wychodzi mi ten przyklad tak jak powinien i niewiem w którym miejscu robie blad

,
pomocy
| | 43 * √2 | |
6√4x * 0,125−1x = |
| ,
|
| | √2x | |
.. po zamienieniu wszystkiego na 2 i opuszczeniu wychodzi mi równanie 2x
2 +3 = 18x − 3x
2
11 kwi 10:10
Aga1.: Zamiast 18 powinno być 39, ale i tak nie wychodzi.
11 kwi 10:30
MQ: Napisz to po lewej jakoś bardziej wyraźnie, bo nie wiadomo o co chodzi.
Po prawej jest w mianowniku (√2)x czy √2x
11 kwi 10:37
Karlos: w odpowiedzi mam {1,5;3}, byc moze jakies trefne to zadanie
11 kwi 10:38
Karlos: a to przepraszam bo jest w nawiasie :}
11 kwi 10:39
Aga1.: Z nawiasem, czy bez , wychodzi tyle samo.
11 kwi 10:44
MQ: Mi wychodzi:
2x2+3=39x−3x2 z warunkiem x≠0
11 kwi 11:06