oBLICZ CAŁKE PO WSTAZANYCH PROSTOKATACH
ZAD: ∫∫(X+XY−X2−2Y)DXDY
R=[0,1]X[0.1]
11 kwi 09:41
ZAD: | | dxdy | |
B) ∫∫ |
| R=[0,2]x[0,1] |
| | (X+Y+1)3 | |
P
11 kwi 09:44
ZAD: W 1 lepiej po y zrobic?
a w 2 mam dac x+y+1 −3?
11 kwi 09:46
MQ: A po co tak kombinujesz?
Po prostu wycałkuj najpierw po y a potem po x, albo na odwrót, bo masz obszary normalne zarówno
wzgl OX jak i OY
11 kwi 10:16
MQ: ∫∫(x+xy−x2−2y)dxdy=∫01(∫01(x+xy−x2−2y)dy)dx
w wewnętrznej całce x traktujesz jak stałą
11 kwi 10:20
ZAD: ∫−2∫xdy)dx?
11 kwi 10:23
MQ: Nie rozumiem o co pytasz?
11 kwi 10:32