prosze o pomoc
Matematyk: podaj liczbe rozwiazan x= sinx + |sinx|
10 kwi 23:32
ICSP: dla sinx ≥ 0 nieskończenie wiele rozwiązań
dla sinx < 0 jedno rozwiązanie
10 kwi 23:34
Matematyk: dla sin <0 masz prosta czyli jak juz to jest nieskonczenie wiele rozwiazan a dla wiekszych
jest 1/4 okresu taka parabolka w doł wiec jak moze byc 1 ?
10 kwi 23:36
Aga1.: Dla sinx≥0 mamy
x=2sinx
prosta o równaniu y=x z wykresem y=2sinx dla sinx≥0 ma 2 punkty wspólne.
Dla sinx<0
x=0
y=x, y=0−−brak rozwiązań.
11 kwi 09:30