pomożecie? równania
Andriu: Napisz równanie symetralnej odcinka AB o końcach A=(−4,4) i B=(−6,2)
10 kwi 23:30
Andriu : ? pomoze ktos
10 kwi 23:43
Ajtek: Znajdż współrzędne środka odcinka AB, oznacz go jako C.
Znajdź wsp. kierunkowy prostej zawierającej odcinek AB.
Znajdź równanie prostej prostopadłej do prostej, zawierającej odcinek AB przechodzącej przez
punkc C.
10 kwi 23:50
asdf: y = ax + b
−−−−−−−−−−−−−−−
4 = −4a + b
2 = −6a + b
−−−−−−−−−−−−−−−−−−
2= 2a
a = 1
4 = −4 + b
b = 8
y = x + 8
| | −4 − 6 | | 4 + 2 | |
S(a,b) = ( |
| ; |
| ) |
| | 2 | | 2 | |
Liczysz prostą prostopadłą do y = x+ 8 przechodzącą przez środek odcinka
AB
10 kwi 23:51