Wielkie problemy i bóle głowy!
Maturzystka: Oblicz prawdopodobieństwo, że w rzucie dwiema kostkami otrzymamy:
a) sumę oczek podzielną przez 4
b) iloczyn mniejszy od 11
10 kwi 22:25
Mila: Tu radzę wypisać wszystkie zdarzenia elementarne i odczytac sprzyjające.
10 kwi 22:42
Maturzystka: Ok dziękuję
10 kwi 22:45
cześć: zeby sie nie pogubic przy kostkach to najlepiej sobie zrobic tabelke
10 kwi 22:47
nieuk: a)
Ω (z kreskami u góry) = 62 = 36
A=
(1,3)
(2,2) (2,6)
(3,1) (3,5)
(5,3)
(6,2) (6,6)
A (z kreskami u góry) = 8
A (z kreskami u góry) = 7
P(A)=AΩ= 836=29
10 kwi 22:49
10 kwi 22:54
ulalalal: A= 9 bo przecież jeszcze (4,4)...
19 paź 09:12