matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy!!!!
Pomocy!!!!!! Eta albo mia.....ktokolwiek:
Wyznacz zbiory AUB, wspólny iloczyn A i B oraz A/B
2
4
a. A=/x∈R:
<1/ B=/x∈R:
>4/
x−3
x+2
x
x−1
b. A=/x∈R:
<1/ B=/x∈R:
≥−1/
x−1
x
2x+1
2−2x
c. A=/x∈R:
≥1/ B=/x∈R:
≤−3/
x+1
x+2
16 kwi 20:54