wykres funkcji
Myślę, że tak...: WYKRES FUNKCJI do narysowania 
Narysuj wykres funkcji y=|f(0,5x)−1| wiedząc, że f(x)=√x.
10 kwi 20:17
10 kwi 20:26
Myślę, że tak...: zaraz, zaraz. Czy to jest takie banalne czy tylko mi się zdaje... Czy to nie jest zwykła
funkcja liniowa odbita względem ox?
10 kwi 20:49
Myślę, że tak...: nie jednak nie.... bo x jest pod pierwiastkiem

dalej nie mam na to pomysłu...
10 kwi 20:51
Saizou : y=I√0,5x−1I
a więc narysuj wykres funkcji f(x)=√0,5x
następnie przesuń o 1 jednostkę w dół
a na koniec nałóż wartość bezwzględną
10 kwi 20:53
10 kwi 20:55
Myślę, że tak...: od pkt (0,0) funkcję f(x)=√0,5x się rysuje, bo x nie może być ujemny. Dobrze mówię?
10 kwi 21:16