matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze opomoc
Maja :
liczby 4, x, 100 są kolejnymi wyrazami pewnego ciągu arytmetycznego. Znajdz liczbę x oraz podaj wzór na n−ty wyraz tego ciągu
10 kwi 20:04
Eta:
2x=4+100 x=52 4,52,100 r= 48 a
1
=4 a
n
=a
1
+(n−1)*r=............
10 kwi 20:07