matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja kwadratowa wzory Viete'a
pawel:
Czy można ułożyć równanie kwadratowe , dla którego: a) suma pierwiastków jest równa 7 , a ich iloczyn 3,
10 kwi 19:42
Aga1.:
−b
x
1
+x
2
=7=
a
c
x
1
*x
2
=3=
a
a Niech a=1, wtedy b=−7, c=3 Równanie x
2
−7x+3=0
10 kwi 19:45