2 równania trygonometryczne Pomocyy!
Izzy Stradlin: równania trygonometryczne prosze o pomoc bo takich przykładów to na oczy nigdy nie
widziałem,,,co robić?
sin3x+cos3x=
√2
| | π | |
podobno sin3x=cos( |
| −3x) ale skąd to się wzięło skąd wynika i co potem z tego wynika to |
| | 2 | |
pojecia nie mam? ocb?
sin5x+sin3x=sin4x
10 kwi 19:39
Aga1.: Ze wzorów redukcyjnych sin(900−x)=cosx
10 kwi 19:42
Izzy Stradlin: w przypadku cosinusa jak mniemam jest podobnie...
a w przypadku tg i ctg?
i wracjąc do tematu bedę miał wtedy dalej te 3x i tak, więc co z tym wogole zrobić?
10 kwi 19:45
Izzy Stradlin: pomoże ktoś?
10 kwi 20:44