pomocy !!
Paulina: zadanie 1
punkt P=(−3,
18 ) nalezy do wykresu funkcji okreslonej wzorem
10 kwi 19:06
Saizou : a z jakiej funkcji to zadanie?
10 kwi 19:08
Aga1.: Podaj wzory , bo ten punkt może należeć nie tylko do jednej funkcji.
10 kwi 19:09
Paulina: funkcja wykładnicza . odpow sa takie :
a) y=3
x
b) y=(1/3)
x
c)y=2
−x
d) y=(1/2)
−x
ale musze miec to rozpisane
10 kwi 19:11
Aga1.: | | 1 | |
Za x podstaw −3, za y |
| i sprawdź, czy lewa strona równa się prawej. |
| | 8 | |
| | 1 | |
lub licz f(−3) i sprawdź, gdzie wyjdzie |
| |
| | 8 | |
L≠P
Tzn., że punkt P nie należy do wykresu tej funkcji
10 kwi 19:27
Paulina: dzieki
10 kwi 19:42