matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
gucio:
Prosze o sprawdzenie czy jest OK
W(x)=(2x
3
−3)
2
(6x
9
+1) W(x)=(4x
6
−12x
3
+9)(6x
9
+1) W(x)=24x
15
+4x6−72x
12
+12x
3
+54x
9
+9 W(x)=24x
15
−72x
12
+54x
9
+4x
6
−12x
3
+9 ST W(x)=15
10 kwi 18:30