Eta:
Ejjj jeżeli będziesz zaśmiecać forum takimi banalnymi zadaniami
To za chwilę Cię zablokuję

!
10 kwi 18:31
Papaja: No komuś może nie banalne. Wielka z cb matemayczka? tak

ojejuuu przepraszam
hahahahaahhaahhahahaha ja pierdziole. No to mi pojechałaś. akurat to nie do cb te pytanie więc
sie odwal.
10 kwi 18:33
P: W każdych 100g wody jest 15g soli.
Teraz proporcje:
100 x
15 21
15x = 2100
x = 140
Przed odparowaniem było 140g wody.
10 kwi 19:18
pauli: Jeśli P(A)=1/3 i P(B) = 1/2 , to :
a) 1/2 ≤ P(A∪B)≤ 5/6 ?
b) 0 ≤ P(A∩B)≤1/3 ?
czy
a) P(A∪B) = P(A) + P(B) = 1/2 + 1/3 ?
b) P(A∩B) = P(A) * P(B) = 1/2 * 1/3 ?
dziękuję za pomoc
4 paź 20:35
pauli: źle wstawiłam zadanie
4 paź 20:37
mala2: Ile ciepła trzeba dostarczyć aby silnik o sprawności 15% wykonał pracę potrzebną do
podniesienia 250kg na wysokość 300m?
W=Ep=mgh=750000J
i co dalej?
Proszę o pomoc, wzór.
27 lis 14:07