Saizou : 1200*1,2=1440 cena po podwyżce
90%z 1200=1080
10 kwi 18:25
Saizou : i nie musisz zawalać całego forum jednym zadaniem
10 kwi 18:25
Papaja: a czemu 1,2
10 kwi 18:26
Papaja: eeee miałąm wszytsko tylko nie zrobiłam tego: *100

haaahah!
10 kwi 18:27
Aga1.: Zwiększono o 20%
| | 120 | |
100%+20%=120%= |
| =1,2 |
| | 100 | |
10 kwi 18:28
emagnuski: X
nowacena = 1200 + 1200*20% = 1200+1200*
210 = 1200+240 = 1440
X
90%starej = 1200*90% = 1200*
910 = 1080
1440*x = 1080
x =
10801440
x = 75%
y = 100%−x = 100%−75% = 25%
DONE
Nie rób spamu

!
10 kwi 18:38