okrąg i trójkąt opisany
Majaaaaaniaa: a) Wyznacz równanie okręgu o środku w punkcie S=(2,−3) i przechodzącego przez początek układu
współrzędych.
b) Oblicz pole trójkąta równobocznego opisanego na tym okręgu.
prosze o rozwiazanie tego zadania bo nie jestem pewna. Z góry dziekuje : *
10 kwi 16:55
Majaaaaaniaa: prosze was ludki o pomoc
10 kwi 16:59
Majaaaaaniaa: jeszcze jedno przekątna prostopadłościanu o wymiarach 10cm, 20cm i 30cm, ma długość?
10 kwi 17:13
Maja : : (
10 kwi 17:57
krystek: (x−2)2+(y+3)2=r2 gdzie r=IOAI i koniec zadania
b)zrób rys i zastanów sie nad zależnościami.
10 kwi 18:03
Eta:
2/ a=10 b=20 c=30
d=√a2+b2+c2= ...............
10 kwi 18:04
Majaaaaaniaa : i tak nie czaje z tym pierszym
10 kwi 23:36