p
saakala: Jest 5 cukierkow z galaretka i 12 z ptasim mleczkiem. Losuje jednego cukierka. Oblicz
prawdopodobienstwo wybrania z galaretka.
16 kwi 20:09
Michał : Ω=C117=17
A −zd że wylosowano cukierka z gal.
Moc A=C15=5
P(A)=5/17
16 kwi 20:19
Michał : dawno nie robiłem zadań z prawdopodobieństwa wiec nie jestem pewien na 100

czasami
proste może się okazać trudne
16 kwi 20:20
Eta:
Tym razem Michał jest OK

Pozdrawiam !
16 kwi 20:27
saakala: dziekuje Michalku
16 kwi 20:29
Michał : no problem
16 kwi 20:30