wielomiany
Oa: oblicz:
a) 9x
4−12x
2+4=0
b) 2x
3 − 3x
2 + 6x − 9=0
c) x
3 − 2x − 4=0
f) x
4 − 3x
2 ≤0
| | x2 + x | |
g) |
| większe od 0 |
| | x−1 | |
10 kwi 14:41
asdf: a) 9x4 czy 8x4?
10 kwi 14:44
Oa: 9x4
zadania są pisane przez nauczycielkę, nie są z żadnego zbioru ani nic.
10 kwi 14:45
asdf: poziom?
10 kwi 14:46
Oa: rozszerzenie matematyki, liceum. Koleżanka podała mi te przykłady do rozwiązania jednak nie ma
czasu obecnie na zrobienie tego.
10 kwi 14:49
ania90210: b) 2x
3 −3x
2 + 6x −9 =0
x
2 (2x−3) +3 (2x−3) = 0
(2x−3) (x
2 +3) = 0
Δ<0
tak mi sie wydaje
10 kwi 15:01