matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag geometryczny
MELKA:
W ciągu geometrycznym an dane są ;
1
a5=
i a2=1. Wyznacz ciąg an i oblicz wyraz a8 .
27
10 kwi 14:35
asdf:
1
a
1
* q
4
=
27
a
1
* q = 1
a
5
= q
3
a
2
q = ...
10 kwi 14:37
MELKA:
q=1/3
10 kwi 14:42