prosze pomozcie wyznaczyc 5 ciąg równania:))))
prosto w pole: a1=1 a2=2
an+2=an−an+1
10 kwi 12:31
asdf: zrób coś sam bo już po raz n−ty wrzucasz i nic swoich obliczeń...
10 kwi 12:36
prosto w pole: no jak ja nie wiem po co mam podane to a2?i nie wiem jak sie za to zabbrac:((
10 kwi 12:37
prosto w pole: prosze niech mi ktos pomoze bo ja jestem w tym zielony

(((((((((((((
10 kwi 12:39
asdf: to zacznij od prostszych zadań
10 kwi 12:41
prosto w pole: no ale ja mam tylko takie w ksiące:(nie mam prostszych
10 kwi 12:42
prosto w pole: asdf błagam Cie pomoz w tym ostatnim zadaniu i juz nie bede zawracal Ci głowy

)
10 kwi 12:44
prosto w pole: błagam pomóżcie
10 kwi 12:59
asdf: tutaj masz tylko podkładanie:
a1 = 1
a2 = 2
n = 1
an + 2 = an − an + 1
a1 + 2 = a1 − a1 + 1
a3 = a1 − a2
itd...
10 kwi 13:08
asdf: a1 = 1
a2 = 2
a
3 = 1 − 2
a3 = −1
a
4 = a
2 − a
3
a
4 = 2 − (−1)
a4 = 3
a
5 = a
3 − a
4
a
5 = −1 − 3
a5 = −4
a
6 = a
4 − a
5
a
6 = 3 − (−4)
a6 = 7

Powodzenia
10 kwi 13:16
10 kwi 15:59