ciag
Mirka:

Na rysunku zaznaczone są dwa punkty należące do wykresu nieskończonego ciągu
geometrycznego an. Wyznacz wzór ogólny tego ciągu.
10 kwi 12:30
MQ: Zadanie sformułowane b. niejasno:
1) Nie wiadomo, czy to są kolejne punkty
2) Nie wiadomo, jaki jest punkt pierwszy
10 kwi 12:33
asdf: MQ, a takie coś może być?
a
4 = 2
a
5= 4
a
1 * q
4 = 4
a
1 * q
3 = 2
a
1 * 16 = 4
a
n = a
1 * q
n − 1
10 kwi 12:34
Mirka: | | 1 | |
an= |
| *2n−1 tak powinno byc |
| | 4 | |
10 kwi 12:37
MQ: Aaaa! Tam jest n na osi poziomej! No, to sorry!
10 kwi 12:37
asdf: | | 1 | |
a1 = |
| , błąd u mnie jest, mirka ma dobrze  |
| | 4 | |
10 kwi 12:39
fdfsdf:

Ω
25 lut 13:33