prosze pomozie wyzanczyc poczatkowe liczby ciągów:)
prosto w pole: a1=10
2n+1=an−2n
10 kwi 12:04
Skipper:
... to może zapisz chociaż to zadanie poprawnie −
10 kwi 12:06
prosto w pole: a1=10
an+1=an−2n
10 kwi 12:12
prosto w pole: pomozcie prosze
10 kwi 12:12
Skipper:
skoro a1=10
to a2=a1−22=10−4 itd
10 kwi 12:16
prosto w pole: a
2 ma wyjsc 8
10 kwi 12:17
prosto w pole: okej juz wyszło dzieki
10 kwi 12:20
asdf: an + 1 = an − 2n
an = an − 1 − 2n − 1
a2 = a1 − 21
a2 = 10 − 2
a2 = 8
10 kwi 12:20
10 kwi 12:23