matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozłóz wielomian
mania192:
a)rozłóż wielomian W(x)=x
3
−x
2
−4x+4 na czynniki linniowe b)wyznacz pierwiastki wielomianu W(x) c)rozwiąż nierównośćW(x)>0
10 kwi 10:39
Alkain:
W(x)=x
2
(x−1)−4(x−1) W(x)=(x−1)(x
2
−4) W(x)=(x−1)(x−2)(x+2) Miejsca zerowe −2,1,2 Nierówność to namaluj sobie falę wykres czy co tam chcesz, odczytaj przedziały i gotowe
10 kwi 10:42
krystek:
10 kwi 10:46
mania192:
10 kwi 19:39