zad
ZAD: 1.Obliczyć podane całki po obszarach normalnych ograniczonych wskazanymi krzywymi
∫∫xy2 dxdy, D : y = x, y = 2 − x2
D
2.Obliczyć podane całki podwójne po wskazanych obszarach
∫∫min(x, y) dxdy, gdzie D = [0, 1]×[0, 2];
D
∫∫⌊x + y⌋ dxdy, gdzie D = [0, 2]×[0, 2];
D
3.Symbol min(a, b) oznacza mniejszą spośród liczb a, b, z kolei ⌊u⌋ oznacza część całkowitą
liczby u.
8.7. Obliczyć wartości średnie podanych funkcji na wskazanych obszarach:
f(x, y) = x + y, gdzie D : 0 ≤ y ≤π, 0 ≤ x ≤sin y.
10 kwi 10:22
ZAD:
10 kwi 10:38
ZAD:
10 kwi 11:05
ZAD:
10 kwi 11:35
ZAD:
10 kwi 12:32
ZAD:
10 kwi 18:10
ZAD:
10 kwi 18:30
ZAD:
10 kwi 18:50
ZAD:
10 kwi 19:33
10 kwi 19:55