matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie
mati:
Rownanie 2 −
1
x
= x ile ma rozwiazan? jedno, dwa, trzy czy wcale?
9 kwi 22:05
Saizou :
D:x∊R\{0}
1
2−
=x
x
2x−1=x
2
−x
2
+2x−1=0 Δ=4−4=0 czyli ma 1 rozwiązanie
−2
x
o
=
=1
−2
9 kwi 22:08