matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc wytłumaczyć ??;]
tomasz :
ile ma rozwiązań x
3
=x
2
−2x
9 kwi 22:02
tomik_siw:
wszystko na lewą stronę i wyciągnij x przed nawias
9 kwi 22:05
asdf:
1
9 kwi 22:10
Eta:
x(x
2
−x+2)=0 x=0
9 kwi 22:11