matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
CIąg arytmetyczny
tomasz :
Jeżeli liczby ; 4 , x ,x−1tworzą ciąg arytmetyczny, to x jest
9 kwi 21:37
asdf:
2x = 4 + x − 1 2x = x + 3 x = 3
9 kwi 21:38
tomasz :
dzieki
9 kwi 21:42