matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartosc parametru
tomek:
Wybierz wartosc parametru m, dla ktorej funkcja f(x) = (2 − m)x + 1 jest rosnaca. A. m = −1 B. m = 2 C. m = 3 D. m = 10 dzieki za pomoc
9 kwi 21:36
asdf:
2 − m > 0 −m > −2 m < 2 ODP: A
9 kwi 21:38