.
Kasia: Krawedz boczna graniastoslupa prawidlowego trojkatnego ma dlugosc
√8, a kredz podstawy ma
dlugosc 2. Oblicz:
miarę kata nachylenia przekatnej sciany bocznej do sasiednej sciany bocznej
bardzo prosze przede wszystkim o rysunek z zaznaczeniem tego kata, bo nie mam co do niego
pewnosci i o jakas mala podpowiedz na wyliczenie go

Z góry bardzo dziekuje
9 kwi 15:58
Kasia: ponawiam
9 kwi 16:21
Kasia: prosze o pomoc
9 kwi 16:32
Eta:

|KN|= h(trójkąta równobocznego) = .......... =
√3
z tw. Pitagorasa w ΔAMN wyznacz |MN|=...................= 2
√3
| | 1 | |
sinα= ................. = |
| ⇒ α=.......... |
| | 2 | |
9 kwi 16:37
Kasia: oejejej! dziękuję Ci Eto za prześliczny rysunek

wszystko bardzo przejrzyście pokazane

podziwiam za takie zdolnosci manualne i za widzenie przestrzenne
9 kwi 16:42
Eta:
9 kwi 16:44