Nie umiem matmy : ( : Podstawą graniastosłupa jest romb o przekątnych długosci 6 cm i 8 cm.
Wysokość graniastosłupa jest równa obwodowi podstawy. Oblicz obj. tego graniastosłupa.
Pole rombu jest równe....cm2
Długość boku podstawy jest równa ...cm.
Wysokość graniastosłupa jest równa ...cm.
Odp. Obj. graniastosłupa jest równa....cm3
I proszę o wyjasnienie
9 kwi 15:50
Eta:
e,f −−− dł. przekątnych
a −−− dł. boku rombu , a>0
4a
2=e
2+f
2 a=....
H(graniastosłupa)= 4a=...
V= P(rombu)*H=....
dokończ .........
9 kwi 15:55
Nie umiem matmy : ( : hmm pole będzie 24 cm2, a a=5 cm?
9 kwi 16:00
Nie umiem matmy : ( : a h =100cm?
9 kwi 16:02