matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Anula:
Rozwinięcie powierzchni bocznej stożka jest półkolem o promieniu r=10cm. Ile wynosi pole podstawy stożka?
9 kwi 15:22
krystek:
Półkole ma długść. →10π stad obwód podstawy stożka →2πr=10π ⇒r=5 P
p
=πr
2
=...
9 kwi 17:32