matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
BARDZO PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ! WAŻNE!
Ania:
cosα−sinα
Ile wynosi tgα jeśli
=2 ?
sinα
9 kwi 14:02
ICSP:
1
3
9 kwi 14:05
asdf:
ICSP, mi inaczej wychodzi
cos − sin
= 2
sin
cos
sin
−
= 2
sin
sin
cos
1
=
sin
tg
1
− 1 = 2
tg
1
= 3
tg
tg = 3
9 kwi 14:18
asdf:
3tg = 1
1
tg =
3
sorry
9 kwi 14:18