matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sin cos
kam:
W trójkącie prostokątnym dane są kąty ostre: α= 27 i β= 63 . Wtedy
cosα + sinβ
cosα
równa się A. 1 sin 63 B. sin 63 C. 1 D. 2
9 kwi 13:21
asdf:
założenie α, β < 90
o
sinβ = cosα
cosa + cosa
= 2
cosa
D
9 kwi 13:22
kam:
dziekuje slicznie
9 kwi 13:26