matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Angel:
Objętośc graniastosłupa prawidłowego trojkątnego o wysokości 8 cm jest równa 72
√
3
Ile wynosi długośc krawedzi podstawy tego graniastosłupa.
9 kwi 12:31
asdf:
a
2
√
3
72
√
3
= 8 *
4
72
√
3
= 2a
2
√
3
|| : 2 .......... a = 6
9 kwi 12:49