Buu:

obj. graniastosłupa prawidłowego czworokątnego przedstawionego na rysunku mozna zapisac w
postaci wyrazenia:
A. a do potegi 3
B. pierwiastek 3 a do potegi 3
C. pierwiastek 2 a do potegi 2
D. 2a do potegi 3
9 kwi 12:29
asdf:
H = a
√2
V = P
p * H
V =a
2 * a
√2
V = a * a * a *
√2
V = a
3√2
dobrze odp przepisałeś?
9 kwi 12:47
Ewcia: C zle bo powinno byc pierwiastek 2a do potegi 3
9 kwi 12:59
Ewcia: tak mi sie wydaje : P
9 kwi 13:00
asdf: u mnie widzisz błąd gdzieś?
9 kwi 13:01
Ewcia: nie
9 kwi 13:06