Na rysunku obok przedstawiono wykres funkcji f: <0;6>---> R. Naszkicuj wykres fu
Przemek:

Na rysunku obok przedstawiono wykres funkcji f: <0;6>−−−> R. Naszkicuj wykres funkcji
g(x)=f(4−x),podaj jej wzór i dziedzinę
Czy najpierw musze ten wykres przekształcić względem osi OY, a następnie zrobić translację 4 w
lewo?
9 kwi 11:47
Przemek: pomoze ktos?
10 kwi 15:40
Bee: ponawiam prośbę.. mógłby ktoś wg wytłumaczyć ten zapis funcji?
26 lut 13:28
malhuz: 1. Odbić wykres względem osi Y. ( −x )
2. Wykres przesunąć o 4 jednostki do góry.
y=|−x+4|
g(x) = f(4−x) = |x+8|
D: x∊ <−6;0>
1 maj 17:52