zadania
buba: wylicz miejsce zerowe funkcji f(x)= ( 12 ) x−3 − 4
wylicz drugi i piaty wyraz ciagu an = ( −1 )n * 2n+1n2 − 1
sprawdz ktory wyraz ciagu an = n2 − 3n − 7 jest rowny 3
9 kwi 10:07
Alkain: a)
x−3=−2 Policz i dokończ.
b) Podkładasz pod n 2 i 5 i liczysz.
c)
3=n
2−3n−7
0=n
2−3n−10
Liczysz deltę i miejsca zerowe pamiętaj
n∊ℕ
9 kwi 11:05
buba: nie wiem skąd to przedostatnie się wzięło w a) ... 2
2 =
12−2 ..
x−3=−2 Policz i dokończ ....

? ...
12 kwi 17:33
asdf: | | 1 | | 1 | |
( |
| )x * ( |
| )−3 − 4 = 0 |
| | 2 | | 2 | |
x = 1
12 kwi 17:41
buba: o. matko..ok dziekuje bardzo..
12 kwi 18:03