do sprawdzenia
karla:

1.Wyznaczyć liczbę x tak, aby w prostokącie o bokach długości l i x, proste prostopadłe do
przekątnej poprowadzone z przeciwległych wierzchołków prostokąta dzieliły tę przekątną na trzy
równe części.
−=−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
Ja to zrobiłam tak:
(rysunek)
9y
2 = x
2 + 1
−y
− z
2 =−1
4y
+ z
2 =x
2
− − − − − − − −
−3y
2= −x
2 +1
9y
2 = x
2 +1
− − − − − − −−
6y
2=2
y=
√1/3 ⇒ 2=x
2 ⇒ x=
√2
8 kwi 20:15
8 kwi 20:15
karla: Proszę, proszę, proszę.....
8 kwi 20:30
karla: Pomóżcie

!
8 kwi 20:53
Eta:
Dobrze ........... tylko nieco pokrętnie
8 kwi 20:54
karla: Dziękuję bardzo
8 kwi 20:55