matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria: Udowodnij że:
Axl Rose:
π
2π
1
cos
*cos
=
5
5
4
Może ktoś pomóc bo próbowałem wieloma drogami ale albo nie wychodzi albo nie wiem co dalej, proszę o po kolei rozpisanie tego jesli można.
8 kwi 19:51
Axl Rose:
reff
8 kwi 21:16
ICSP:
zamień sobie na stopnie
π
= 36
o
5
4sin 36
o
* cos36
o
* cos72
o
L = cos36
o
* cos72
o
=
=
4sin36
o
2sin72
o
* cos72
o
sin 144
o
sin36
o
1
=
=
=
4sin36
o
4sin36
o
4sin36
o
4
c.n.u.
8 kwi 23:31
Eta:
8 kwi 23:32