matematykaszkolna.pl
sterometria blogther: dany jest ostroslup prawidlowy trojkatny. Przez krawedz podstawy i środek rozłączonej z nią krawiedzi bocznej ostrosłupa poprowadzono płaszczyzne. jak wyglada ta płaszczyzna?
8 kwi 12:27
blogther: rysunekczy to tak wyglada?
8 kwi 12:29
blogther: pomoze ktos?
8 kwi 12:54
blogther: nie umiem tego prosze niech sie ktos wypowie
8 kwi 13:12
ICSP:
 a3 
jest to trójkąt równoramienny o podstawie równej a oraz ramionach równych

emotka
 2 
8 kwi 13:13
blogther: a czy mogłbys mi to narysowac? bo nie wiem jak to wyglada na rysunku, zebym juz wiedział na przyszłosc jak to narysowac a reszte to juz sam policze.
8 kwi 13:27
blogther: wie ktos jak to wyglada?
8 kwi 14:36
Baś: Dobrze narysowałeś emotka
8 kwi 14:38
blogther: dziekuje Ci ja nie wiem dlaczego nikt mi nie chce pomagac na tym forum
8 kwi 14:42
Baś: Święta są, w tym momencie większość osób, które "są" w rzeczywistości ma gdzieś tam włączone okienko z forum i sobie robi coś innego emotka Raz za czas zajrzy.... Jest przestój
8 kwi 14:43
Baś: A... i nikt nie lubi stereometrii No, przynajmniej mało kto.
8 kwi 14:44
blogther: ale to nie tylko dzis i nie tylko w zadaniach ze stereometrii
8 kwi 14:50
Baś: Aaaa, to trzeba mieć siłę przebicia. Ładnie prosić i wykazywać się własną inicjatywą. Tu się z reguły nie przepada za osobami, które przychodzą i "zrób mi od początku do końca". U mnie budzi to instynkt mordercy emotka W każdym razie, skoro masz taki problem, następnym razem, jeśli będę i O ILE BĘDĘ W STANIE, postaram się pomóc emotka Wesołych świąt CI życzę Chyba czas na moją porcję matematyki na dziś emotka
8 kwi 14:54
blogther: Wesołych ja juz dzis od 11 z matematyka ale ja tez nie prosze o całe rozwiazania zadan bo to nie mam sensu tylko o jakies wskazowki ja jak mam zadanie rozwiazane to napisze to rozwiazania i jak cos to pytam co mam zle lub co dalej zrobic gdzy stoje w miejscu i nie wiem jak dalej ruszyc
8 kwi 14:57
Baś: Ależ ja Cię nie znam, więc nie twierdzę, że tak właśnie robisz. Udzielam wskazówek, czego NIE robić. To jest masakrycznie denerwujące, kiedy zrobisz komuś 3/4 zadania, piszesz "tu już prosto", a ktoś na to "Właśnie w tym momencie utknąłem". Szatkowanie ze smażeniem na wolnym ogniu to za mało. Jeszcze ewentualnie...., można się zwracać do poszczególnych osób, tytułując posty, wtedy raczej nikt nie odmawia Ale to tak w skrajnych przypadkach
8 kwi 15:00