sterometria
blogther: dany jest ostroslup prawidlowy trojkatny. Przez krawedz podstawy i środek rozłączonej z nią
krawiedzi bocznej ostrosłupa poprowadzono płaszczyzne. jak wyglada ta płaszczyzna?
8 kwi 12:27
blogther:

czy to tak wyglada?
8 kwi 12:29
blogther: pomoze ktos?
8 kwi 12:54
blogther: 
nie umiem tego prosze niech sie ktos wypowie
8 kwi 13:12
ICSP: | | a√3 | |
jest to trójkąt równoramienny o podstawie równej a oraz ramionach równych |
| |
| | 2 | |
8 kwi 13:13
blogther: a czy mogłbys mi to narysowac?
bo nie wiem jak to wyglada na rysunku, zebym juz wiedział na przyszłosc jak to narysowac
a reszte to juz sam policze.
8 kwi 13:27
blogther: wie ktos jak to wyglada?
8 kwi 14:36
Baś: Dobrze narysowałeś
8 kwi 14:38
blogther: dziekuje Ci ja nie wiem dlaczego nikt mi nie chce pomagac na tym forum
8 kwi 14:42
Baś: Święta są, w tym momencie większość osób, które "są" w rzeczywistości ma gdzieś tam włączone
okienko z forum i sobie robi coś innego

Raz za czas zajrzy....
Jest przestój
8 kwi 14:43
Baś: A... i nikt nie lubi stereometrii

No, przynajmniej mało kto.
8 kwi 14:44
blogther: ale to nie tylko dzis i nie tylko w zadaniach ze stereometrii
8 kwi 14:50
Baś: Aaaa, to trzeba mieć siłę przebicia.

Ładnie prosić i wykazywać się własną inicjatywą. Tu się
z reguły nie przepada za osobami, które przychodzą i "zrób mi od początku do końca". U mnie
budzi to instynkt mordercy

W każdym razie, skoro masz taki problem, następnym razem, jeśli będę i O ILE BĘDĘ W STANIE,
postaram się pomóc

Wesołych świąt CI życzę

Chyba czas na moją porcję matematyki na dziś
8 kwi 14:54
blogther: Wesołych ja juz dzis od 11 z matematyka ale ja tez nie prosze o całe rozwiazania zadan bo to
nie mam sensu tylko o jakies wskazowki ja jak mam zadanie rozwiazane to napisze to rozwiazania
i jak cos to pytam co mam zle lub co dalej zrobic gdzy stoje w miejscu i nie wiem jak dalej
ruszyc
8 kwi 14:57
Baś: Ależ ja Cię nie znam, więc nie twierdzę, że tak właśnie robisz. Udzielam wskazówek, czego NIE
robić. To jest masakrycznie denerwujące, kiedy zrobisz komuś 3/4 zadania, piszesz "tu już
prosto", a ktoś na to "Właśnie w tym momencie utknąłem". Szatkowanie ze smażeniem na wolnym
ogniu to za mało.

Jeszcze ewentualnie...., można się zwracać do poszczególnych osób, tytułując posty, wtedy
raczej nikt nie odmawia

Ale to tak w skrajnych przypadkach
8 kwi 15:00