matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciag geometryczny
Asia:
Wyznacz liczbę n początkowych wyrazów ciagu geometryczneg. a) a1 = −1 an = −512 Sn = 341 b) q = 2 an = 96 Sn = 189
7 kwi 22:33
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/279.html
7 kwi 22:45
a:
b) stąd: a więc: stąd: czyli
10 cze 15:16