prawdopodobieństwo
Cancer0s: Kod składa się z dwóch znaków: pierwszym z nich jest litera, a drugim cyfra. Literę wybieramy
spośród: U,W,X,Y,Z, a cyfrę: 1,2,3.
a) Ile istnieje kodów utworzonych w ten sposób?
b) ile istnieje kodów, w których występuje cyfra 2 ?
c) ile istnieje kodów, w których występuje samogłoska ?
d) ile istnieje kodów, w których nie występują litery Xi Y ?
7 kwi 22:25
Eta:
a) 5*3=...
b)5*1=...
c)1*3=..
d)3*3=...
7 kwi 22:27
asdf: c) 6
7 kwi 22:29
Eta:
sorry w c) 2*3=... bo dwie samogłoski U,Y
7 kwi 22:30