w(x)=x^3+x^2+3x+3 otrzymamt wyrazenie
kazik: w(x)=x
3+x
2+3x+3 otrzymamt wyrazenie
prosze o pomoc, z troche jasniejszym wytlumaczenim . Mam to przyrownac, do przykladow a,b,c,d

Wiem, ze odpowiedz w(x)=(x+1)(x
2+3)
7 kwi 21:20
asdf: x3 +
x2 +
3x +
3
grupujemy:
x2(x + 1) + 3(x + 1)
co w nawiasie łączymy i to co poza nawiasem do jednego nawiasu:
(
x2 + 3)
(x + 1)
No ikoniec
7 kwi 21:32
asdf: warunek też jest taki, że nawiasy muszą być "takie same"
7 kwi 21:36
kazik: 
dziekuje, właśnie, nie wiedziałem , czy można tak rozbić na dwa nawiasy .
Dziekuje bardzo
7 kwi 21:43