Proste, bo proste, ale za każdym razem wychodzi mi zła odpowiedź, stąd wnioskuję, że potrzeba
mi lekka pomoc.
w=logU{1]{2}(x−1)+logU{1]{2}(x+1)−log√2/2(7−x)
Wyznacz te wartości x, dla których w=1
No więc....
log√2/2(7−x)=U{log1/2(7−x)}{log1/2
| log1/2(7−x) | ||||||||
√2/2}= | =2log1/2(7−x)=log1/2(7−x)2 | |||||||
|
| 1 | (x+1)(x−1) | ||
= | /*2 | ||
| 2 | (7−x)2 |
| (7−x)2 | ||
odp: | ||
| x2−1 |
| 1 | ||
logan (b)= | *logab | |
| n |
Chociaż dalej głowię się, gdzież to znów błąd zrobiłam, ale to nieważne.