matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help!
miłosz:
liczba 7 jest trzecim wyrazem ciągu:
15+2n
a) a
n
=
3
60
b)a
n
=5n−1
n
c)a
n
=2
n
−10
5n−1
d)a
n
=
n+10
proszę o uzasadnienie odpowiedzi
7 kwi 19:30
nikon:
podstawiasz za n = 3 i jak wyjdzie 7 to jest to dobra odp
7 kwi 19:31
miłosz:
60
* b) a
n
=5n−1 +
n
7 kwi 19:31
miłosz:
a dzięki
7 kwi 19:32