matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kolejna całeczka ;)
lunaa:
hej jak moge rozwiązać taką całke ∫
dx
u{{1
{t}} − t}
7 kwi 19:20
lunaa:
miało być dt, a w mianowniku 1/t − t
7 kwi 19:24
Trivial:
∫
dt
1
{t}−1}=∫
tdt
1−t
2
=−
1
2
∫
−2tdt
1−t
2
=−u{1
2
ln|1−t
2
|+c.
7 kwi 21:16