matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
alex:
ax
1
oblicz dla jakiej wartości a wykres funkcji y=
przechodzi przez punkt A(−2,
)
x+3
2
czy to bedzie a=4
7 kwi 17:58
asdf:
1
−2a
=
2
−2 + 3
1
−2a
=
2
1
−4a = 1
1
a = −
4
7 kwi 18:13