matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
alex:
w urnie mamy 10 kul białych 20 czarnych i 30 zielonych. Losujemy jedną kulę .Jakie jest prawdopodobieństwo wylosowania kuli białej lub czarnej?
7 kwi 17:32
konrad:
|Ω|=60 |A|=30 P(A)=|A|/|Ω|
7 kwi 17:37