miejsce zerowe
maaa: wyznacz miejsce zerowe funkcji
7 kwi 16:37
iiiiiiiiii: x=−1
7 kwi 16:39
matroz: x=−1
7 kwi 16:40
Buuu: Zamień dzielenie na mnożenie. Pamiętaj o dziedzinie.
7 kwi 16:40
maaa: no właśnie... to dlaczego w odpowiedziach do tego zadania jest −3?
7 kwi 16:41
iiiiiiiiii: −3 to jest dziedzina
7 kwi 16:43
maaa: tak wiem, w zadaniu należało określić dziedzinę i znaleźć miejsce zerowe.
w odpowiedziach jest: funkcja g: D=R\{−3}, x= −3, mam rozumieć, że podano błędna odpowiedź?
7 kwi 16:52