równanie
iiiiiiiiii: prosiłbym tylko o spr .
proste o równaniach
y=−4x−1
y=a
2+5
są prostopadłe wyznacz a
dziękuję
7 kwi 16:34
iiiiiiiiii: up
7 kwi 16:41
iiiiiiiiii: dobrze ?
7 kwi 16:45
Ajtek: Wygląda ok.
7 kwi 16:45
iiiiiiiiii: ok dzięki
7 kwi 16:48
Buuu: Czy drugie równanie nie powinno być: y = a2x+5? Bo w podanej przez ciebie, iiiiiii, postaci
nie mogą być prostopadłe.
7 kwi 16:48
iiiiiiiiii: tak Buuu masz rację
7 kwi 16:50
iiiiiiiiii: idę poprawic
7 kwi 16:50
iiiiiiiiii: więc będzie 2v−2 ?
7 kwi 16:52
Buuu: Nie, odpowiedź 1/2 ⋁ −1/2 była dobra.
7 kwi 16:54
iiiiiiiiii: chodziło Ci tylko o to że zapopmniałem o tym x−ie ...
7 kwi 17:02
iiiiiiiiii:
7 kwi 17:02