matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Marika:
Oblicz x ; Log
2
/
5
x =−1
1
Log
3
x=
4
Log
1
0
x= −5 Log
1
/
2
x=5
7 kwi 16:30
Buuu:
log
a
b = c <=> a
c
= b, czyli
2
5
(
)
−1
= x =
i tak dalej.
5
2
7 kwi 16:33
Grzesiu:
a) x = 5/2 b ) x =
4
√
3
c) x = 1/100000 d) x = 1/32
7 kwi 20:58